151 woningen Antoniuskwartier Fase 2 in Utrecht

Op een unieke locatie in de wijk Overvecht in Utrecht, een wijk die volop in bloei is, heeft BAM in opdracht van Timpaan het Antoniuskwartier gerealiseerd. De tweede fase van dit bijzondere project bestaat uit 151 comfortabele en stijlvolle woningen (waarvan 121 koopwoningen).

Locatie
Het kavel waarop voorheen het St. Antonius Ziekenhuis was gelegen, maakt onderdeel uit van de subwijk ‘Vechtzoom-Zuid’ en is het gelegen aan de Paranádreef 2. Het projectgebied wordt begrensd door de Achttienhovensedijk (zuidzijde), de Paranádreef en Pampadreef (oostzijde), de sportvelden en Rio de Janeirodreef (westzijde) en de Belo Horizontedreef (noordzijde). De unieke ligging en het groene karakter van de wijk zijn overblijfselen van de geschiedenis van het gebied, dat in 1960 nog een weids groen landschap was. Die identiteit heeft de wijk niet verloren; er bevinden zich maar liefst drie grote parken op loopafstand van de woningen van het Antoniuskwartier en de bebouwing wordt op vele plaatsen in de wijk afgewisseld met brede groenstroken en mooie waterpartijen.

Antoniuskwartier Fase 2 1

Stedenbouw en architectuurstijl: wonen in het groen
Uitgangspunt was woonbebouwing in een groene setting. Het landschap van het Vechtzoompark was hierbij uitgangspunt. Het Vechtzoompark is een landschappelijke structuur met ecologische en recreatieve betekenis voor de stad en de regio. Behalve het realiseren van een aantrekkelijk groen woongebied op deze ziekenhuislocatie, laat de herontwikkeling met de juiste inrichting, de wijk beter aansluiten op het Vechtzoompark. Het wijkje bestaat uit twee buurtjes met eenzelfde opzet en bebouwingstypologie, gescheiden door een centrale open ruimte met veel waardevolle volwassen bomen.

Locatie

Cijfers en feiten

Soort bouw
Nieuwbouw
Soort woning
Grondgebonden
Projectkenmerken
BAM Wooncollectie, Conceptuele bouw
Segment
Ontwikkelaar

Plaats
Utrecht


Opdrachtgever
Timpaan


Architect
Benedict Kraus


Aantal koopwoningen
151


Start werkzaamheden
Juni 2017


Opleverdatum
Juli 2018

Deel op social media