152 appartementen 100Hoog in Rotterdam

100Hoog is een toren in Rotterdam in het centrum van Rotterdam en omvat 152 koop appartementen, twee verdiepingen met parkeerplaatsen en een plint met commerciële ruimten

100Hoog is gesitueerd aan de Wijnhaven en omvat een woontoren met 112 woningen met daarnaast, evenwijdig aan de haven, een langgerekt gebouw met veertig appartementen.

De 112 appartementen zijn onderverdeeld in vijf woonlagen boven twee parkeerverdiepingen en op maaiveldniveau, een plint met commerciële ruimten. Alle appartementen beschikken over een buitenruimte in de vorm van een balkon of loggia. De gevels aan de zuidzijde bestaan voor een groot deel uit glas. In de overige gevels domineert het metselwerk. De laagbouw krijgt een groen dak, in de vorm van mos-sedum-beplanting, en op de derde verdieping zal de buitenruimte op de parkeergarage worden ingericht als daktuin.

FSC keten Award 2013
Op donderdag 23 januari, heeft het project 100Hoog de FSC Keten Award 2013 mogen ontvangen. 100Hoog werd door de aanwezige FSC Partners uit drie genomineerden gekozen tot winnaar. Voor de gevelbekleding van 100Hoog is ca. 30.000 m1 FSC Oregon pine gebruikt. Het hout geeft het opvallende gebouw een mooie en luxe uitstraling.