156 woningen Rosenburch Leiden

Groot onderhoud senioren appartementencomplex

Het appartementencomplex Rosenburch is gebouwd in 1973 en is een ouderencomplex met sociale huurwoningen gelegen aan de Rosenburch in Leiden.
 

Technische unit en gasmotorwarmtepomp

Op het dak wordt er een gasmotorwarmte pomp van Reduses geplaatst. De eerste van Europa. Omdat de bestaande technische ruimte te klein is, is er tevens een technische unit geplaatst welke geheel ontworpen en vormgegeven is door BAM Modulair Ontwikkelen & Bouwen. De gasmotorwarmtepomp zal in de toekomst de bewoners voorzien van warm tapwater en verwarmingswater. Door middel van de restwarmte uit de ventilatielucht van de appartementen kan de gasmotorwarmtepomp het tapwater en het verwarmingswater verwarmen voor het gehele wooncomplex.
 

Centrale verwarming

De oude radiatorknoppen worden vervangen door thermostatische. Ook worden er warmwatermeters geplaatst waardoor het warmwaterverbruik voortaan eerlijk naar verbruik per bewoner doorberekent kan worden. Dit geldt ook voor het warmteverbruik. Daarom worden er ook op alle radiatoren meters geplaatst van Ista. Zo betaalt iedere bewoner alleen wat hij/zij werkelijk aan warmte heeft verbruikt. 
 

Mechanische ventilatie

Omdat ventilatie noodzakelijk is voor gezonde lucht in een woning wordt het ventilatiesysteem opnieuw ingeregeld. Dit systeem zorgt voor een constante aanvoer van schone lucht via de gereinigde ventilatieroosters in de kozijnen. Ook de badkamer, keuken en de bergkast wordt voorzien van zelfregulerende ventilatieventielen en de roosters in de kozijnen worden gereinigt.