16 appartementen Tuin van Gulik in Sittard

BAM Wonen ontwikkelt en realiseert 16 huurappartementen in Sittard voor belegger HVG woonpartners.

Het ontwerp

Door de mooie combinatie van de gebruikte materialen springt de moderne architectuur meteen in het oog, mede door de witte gevels met de antracieten accenten. De 16 woningen zijn allen ca. 81 m2 groot en beschikken allen over een balkon van ca. 7 m2 en hebben op eigen verdieping een berging. Ieder appartement heeft een eigen parkeerplaats en er is voldoende parkeergelegenheid aan de openbare weg. Het complex wordt gebouwd in vier woonlagen met een liftinstallatie en elk vier woningen per verdieping. Op de begane grond is tevens een fietsstalling aanwezig.

Duurzaamheid

In het kader van de duurzaamheidsgedachte worden deze woningen aangesloten op het Groene Net, waardoor de bewoners zeer lage energielasten hebben. Tevens zijn deze appartementen uiteraard optimaal geisoleerd.

De omgeving

Tuin van Gulik is een kleinschalige, ruim opgezette nieuwbouwwijk, gelegen nabij het uitgebreide winkelcentrum van Sittard, diverse sportvoorzieningen en het fraaie stadspark. Door de ruime opzet is er veel ruimte voor groen en worden er diverse speelveldjes ontwikkeld, waardoor deze woonwijk een optimaal wooncomfort biedt. De Tuin van Gulik is een rustige, verkeersluwe woonwijk voor jong en oud. De ligging nabij de Rijksweg, snelwegen en het centraal station zorgen voor een optimale bereikbaarheid. Ook scholen en winkels, alsmede het uitgebreide winkelcentrum zijn op slechts enkele minuten van het bouwplan gelegen.