160 woningen Façade in Deurne

Realisatie van 160 grondgebonden woningen, met Oud Hollandse architectuurstijl, in Deurne.

Op de het voormalig industrieterrein de Spoorzone in Deurne wordt in opdracht van ontwikkelaar AM het nieuwbouwproject ‘Façade’ gerealiseerd. Dit bouwproject omvat ongeveer 160 woningen en worden in zeven fasen gerealiseerd. 

De woningen hebben een Oud Hollandse architectuurstijl en ongeveer 95 woningen zijn woningen van de BAM Wooncollectie in combinatie met Victor&Wonen. Dit betekent dat toekomstige bewoners kunnen kiezen uit diverse woonpakketten en de woning volledig afgewerkt op te laten leveren. De overige woningen zijn op maat gemaakt en ontworpen door Quant Architectuur. Nieuwe bewoners kunnen, na oplevering, vrijwel direct thuis komen in hun nieuwe woning in vergelijkbare oud hollandse stijl..

Façade ligt tussen het centrum van Deurne en de woonwijk St.Jozefparochie en ten zuiden van het spoor. Hier wordt het voormalige spoorzonegebied van ruim zeven hectare getransformeerd naar een aantrekkelijke woonbuurt dichtbij het centrum met alle voorzieningen in de buurt. Het project bestaat uit rij- en hoekwoningen, twee-onder-een-kapwoningen, vrijstaande woningen en 10 semi-bungalows.