162 huurwoningen Wibautstraat in Amsterdam

Het pand, ook wel bekend als het Jan Bommerhuis, heeft een oppervlakte van circa 16.100 m² inclusief parkeerplaatsen. Het pand werd grotendeels gehuurd door de Hogeschool van Amsterdam als kantoor- en opleidingsruimte.

In het appartementencomplex komen 162 huurwoningen en bergingen en onder het complex komt een parkeergarage voor 68 auto’s.

Het project is in nauwe samenwerking met de omgeving vormgegeven, dit heeft ertoe geleid dat het ontwerp op een aantal punten is aangepast naar aanleiding van opmerkingen vanuit de buurt. De duurzame woningen krijgen het energielabel A.

De bovenste laag van het pand wordt gesloopt en wordt uitgebreid met drie verdiepingen naar totaal negen bouwlagen. Het imponerende gebouw, ook zichtbaar vanaf de Amstel, krijgt zo een nog indrukwekkender gevelontwerp. Voor de bestaande lagen blijft de karakteristieke architectuur behouden en daarboven wordt een moderne architectuur gecreëerd. De Albert Heijn-supermarkt die in het pand is gevestigd is tijdens de bouw gewoon open gebleven.