17 woningen en 40 appartementen De zeven boompjes in Vianen

Aan De zeven boompjes in Vianen zijn 17 mooie eengezinswoningen met tuin en 40 appartementen gerealiseerd. De uitstraling van de kleinschalige nieuwbouwontwikkeling is samen met belangstellenden bepaald. Wij vroegen “Welke architectuurstijl vindt u het mooist?” Men was eensgezind. De oud-Hollandse stijl viel het meest in de smaak. Het plan voelt daarom aan als een oud dorpsstraatje. De woningen hebben ramen met een kenmerkende roedeverdeling en speelse dakkapellen. De kleuren van de gevels wisselen, waardoor een gevarieerd beeld ontstaat. Markante details als een tuitgevel en een bankje op de stoep maken de beleving compleet. Naar wens van de geïnteresseerden zijn de woningen met twee verschillende groottes ontworpen en in diverse types. De sociale huurappartementen zijn gerealiseerd in opdracht van corporatie LEKSTEDEwonen.

Alsof u een oud dorpsstraatje inloopt

Huizen gebouwd in de oud-Hollandse stijl herkent u aan de ramen die verdeeld zijn met roedes, speelse dakkapellen en de kleuren van de gevels wisselen. Een tuitgevel past ook prima in het oud-Hollandse straatbeeld en een bankje op de stoep voor de deur hoort er helemaal bij. Het liijkt net alsof u een oude dorpsstraat inloopt.

Hoe groot wilt u wonen?

De meningen over de grootte van de woningen was verdeeld, dus hebben wij besloten om twee rijtjes te maken. De eengezinswoningen in de rij van 10 zijn 110 m² groot en in het rijtje van 7 zijn de woningen 125 m² groot. Er zijn vier verschillende types.

Bedrijf of atelier aan huis

Misschien heeft u altijd een praktijk aan huis willen starten, droomt u van een schitterend atelier aan huis of heeft u behoefte aan veel bergruimte of een garage? Dat is mogelijk in één van de twee uiterste hoekwoningen. Deze hebben namelijk een bijgebouw naast de woning met een afmeting van circa 3,5 meter breed en circa 15 meter lang. De architect heeft een ontwerp gemaakt dat mooi aansluit bij de oud-Hollandse bouwstijl.

De zeven boompjes... en meer

Naast de eengezinswoningen is in De zeven boompjes ook een appartementengebouw met 40 huurappartementen gerealiseerd (Clarissenhof). Het gebouw heeft maar vier verdiepingen en wordt dus maar één laag hoger dan de eengezinswoningen. Het gemoedelijke straatbeeld blijft hierdoor in tact.