176 koop- en huurwoningen Emerald in Amsterdam

Dit werk, genaamd Emerald, is een ontwikkeling met AM Wonen en Syntrus Achmea en bestaat uit 176 woningen die in 2 fases zijn uitgevoerd.

Dit plan is onderverdeeld in 100 vrije sector huurwoningen, 70 grondgebonden koopwoningen en 6 appartementen. Het plan is gelegen aan de doorgaande weg Daalwijkdreef en bevindt zich in de E-buurt in Amsterdam Zuidoost.

De eerste fase van dit plan is gestart in april 2015 bestaande uit 40 huurwoningen, 33 grondgebonden koopwoningen en 3 appartementen waarvan de laatste woning is opgeleverd in mei 2016. De tweede fase is gestart in oktober 2015 en uiteindelijk opgeleverd in november 2016.

In dit project konden de kopers met behulp van een woonconfigurator op internet hun woning samenstellen. Er kon gekozen worden uit woningindelingen met andere raampartijen in de voorgevel en daarnaast kon er een keuze worden gemaakt uit vier architectuurstijlen met daarin weer een keuze voor de uitvoering van het metselwerk. Voor de huurwoningen waren deze keuzes reeds vastgesteld door Syntrus Achmea. Door deze vrijheid in keuzes is er een zeer gevarieerde wijk ontstaan waarbij ieder blok een ander aanzicht heeft.

Het project heeft de Amsterdamse Nieuwbouwprijs gewonnen in 2017 en is geprezen om de betaalbaarheid van de woningen en de ruimtelijke opzet.