18 koopwoningen Zuiderkade in Alkmaar

De Zuiderkade, zijnde 18 koopwoningen, maakt deel uit van de gebiedsontwikkeling de Schelphoek in Alkmaar en ligt op loopafstand van het oude centrum van de stad Alkmaar.

Dit deelplan is de laatste van ontwikkeling van AM in dit gebied. Na een vlotte verkoop is de start eind 2016 ingezet en zijn alle woningen in oktober 2017 naar alle tevredenheid van de kopers opgeleverd. De woningen zijn uitgevoerd in verschillende type, te weten 5 Stadswoningen, 3 Bastionwoningen en 10 Herenhuizen met woonoppervlakten van 140 m2 tot 200 m2. De woningen zijn compleet afgewerkt met luxe open keukens en sanitair en tegelwerk, zonnepanelen en hebben alle een tuin op het zuiden met een vlonder aan het water van de Baansingel. Tevens beschikken de bewoners over een parkeerplaats in de reeds gerealiseerde parkeergarage van het plan de Schelphoek.

Het project kenmerkt zich verder door een gevarieerd gevelbeeld met verschillende hoogteverschillen van gevelkozijnen, vooruit springende en terug liggende gevels en verspringende dakranden en tot slot zijn er ook verschillende gevelstenen en voegkleuren gebruikt. De architect heeft hiermee een sfeer gecreëerd gelijkend een in aansluiting op het historische stadscentrum van Alkmaar.