180 appartementen Staalmeesterslaan in Amsterdam

Onderhoud en energetische maatregelen voor verduurzamen van 2 woontorens met huurappartementen uit de jaren zeventig.

In ketensamenwerking met a.s.r. Vastgoed Vermogensbeheer, namens het Dutch Core Residential Fund, voeren we onderhoud en energiebesparende werkzaamheden uit aan 2 woontorens aan het Rembrandtpark in Amsterdam.

De maatregelen die a.s.r. Vastgoed Vermogensbeheer laat toepassen, brengen de appartementen aan de Staalmeesterslaan van energielabel E/F/G naar energielabel A. Het verduurzamen van de woningen omvat onder meer het aanbrengen van gevel- en dakisolatie en het aanpassen van de installaties. De appartementen gaan van collectieve naar individuele cv- en ventilatie-systemen. De aluminium kozijnen worden vervangen door kunststof kozijnen inclusief HR++-glas. Gezien de ligging van de woontorens nabij de A10 is gekozen voor geluidswerende beglazing.

Gelijktijdig met de verduurzaming krijgen de twee woontorens een esthetische vernieuwing. Naar een ontwerp van Wenink Holtkamp Architecten worden de hoofdentree, algemene ruimtes en balkons aangepast en gemoderniseerd. De gesloten hekwerken van de balkons worden vervangen door panelen van melkglas voor meer transparantie. Met wit, zwart en antraciettinten krijgt de hoofdentree een chiquere uitstraling. Het metselwerk wordt gereinigd en krijgt een antraciete voeg op de begane grond die fraai contrasteert met de lichtgrijze voeg op de woonlagen.