20 Zorg aan huis woningen Tarcicius te Brunssum

In opdracht van Weller heeft BAM Wonen 20 levensloopbestendige zorg aan huis woningen op de Tarcisiuslocatie gerealiseerd.

De woningen

De gelijkvloerse rolstoelgeschikte woningen van 85m2 hebben een volledig woonprogramma op de begane grond en zijn geschikt voor 1 á 2 persoons huishoudens. Bestaande uit woonkamer met open keuken, twee slaapkamers, badkamer, separaat toilet, berging/techniekruimte, buitenberging met overkapping en een terras van 30m2. Vanuit de hoofdslaapkamer is de badkamer middels een schuifdeur toegankelijk. Huurders kunnen een keuze maken tussen de keuken aan de straatzijde of aan de tuinzijde. 

De woningen zijn gelegen aan een fraai hofje en iedere woning heeft een eigen parkeerplek op de gezamenlijke parkeerplaats. 

Duurzaamheid

De nieuwe woningen o.a. aan de Sint Gregoriuslaan krijgen duurzame energie. Ze zijn aangesloten op mijnwaterenergie. Door Mijnwater is in de wijk een kelder met warmtewisselaars geplaatst, van waaruit de woningen van warmte en koeling wordt voorzien. Warm en koudwater uit de ondergrond wordt opgepompt en via de warmtewisselaars overgebracht in het ondergrondse distributienetwerk van Mijnwater dat naar de woningen gaat. De huisaansluiting komt binnen in de zogenoemde technische ruimte.