21 NOM-woningen Oosterheem in Zoetermeer

21 grondgebonden NOM-woningen voor de koopsector in de wijk Oosterheem in Zoetermeer.

Het Zoetermeerse Oosterheem is een levendige en kindervriendelijke wijk gerealiseerd, genaamd Romantisch Waterzicht. De architectuur van Romantisch Waterzicht heeft een warm en romantisch karakter. Dit komt door het gebruik van mooie en duurzame materialen, warme kleuren en opvallende details. Dit beeld gecombineerd met het vele groen siert de buurt en door het gevarieerde woningaanbod is Romantisch Waterzicht een buurt waar iedereen heerlijk kan wonen. In deze wijk heeft BAM Wonen in samenwerking met ontwikkelaar BPD 50 woningen conceptueel ontwikkeld en gerealiseerd.

De 21 NOM-woningen zijn voorzien van diverse duurzame voorzieningen, zoals warmte- en koudeopslag (WKO), een warmtepomp, douche WTW en zonnepanelen. Al deze voorzieningen dragen bij aan een zeer laag energieverbruik, met als bijkomend voordeel: optimaal comfort. De woningen zijn in de winter aangenaam warm en ‘s zomers heerlijk koel. De binnentemperatuur blijft gelijkmatig en er zijn nauwelijks luchtstromen in de woning. Minder luchtbeweging betekent ook dat er minder beweging van stofdeeltjes in de woning is. Dat is gunstig, vooral voor mensen met astmatische klachten. Vijf van de NOM-woningen zijn naast de benoemde voorzieningen extra duurzaam gemaakt door middel van een ventilatie met warmteterugwinning (WTW).

Alle NOM-woningen zijn verkocht inclusief een prestatiegarantie en onderhoudscontract op de NOM-installatie en schil voor een periode van 10 jaar.