21 woningen Johan Frisostraat te Landgraaf

Nieuwbouw van 21 woningen op 7 locaties, verdeeld over de Johan Frisostraat, Clausstraat, Wilhelminastraat en Heiveldstraat te Landgraaf.

De woning

Het project bestaat uit 7 locaties met elk 3 levensloopbestendige woningen. De woning bestaat uit twee woonlagen. Een ruime begane grond voorzien van keuken, badkamer, slaapkamer en ruime woonkamer van ca. 35m2. De verdieping biedt ruimte aan één slaapkamer en technische ruimte in woningtype A. Woningtype B heeft 2 slaapkamers op de verdieping en een berging met techniek. De aansluitingen voor wasmachine en droger bevinden zich in de badkamer. Het totale bruto vloeroppervlak is een royale 102m2 voor woningtype A en 138m2 woningtype B. De indeling van de woning maakt deze geschikt voor een brede doelgroep.

Duurzaamheid

De woning is vanzelfsprekend gasloos en voorzien van PV panelen.

Nieuwenhagen: Een wijk voor jong en oud.

Nieuwenhagen betreft een wijk in Landgraaf. De buurt Oud Nieuwenhagen is een wijk die vanaf de jaren 50 sterk gegroeid is, nabij het centrum met diverse winkelvoorzieningen. In de buurt Oud Nieuwenhagen wonen mensen van alle leeftijdscategorieën. Het behouden van goedkope en betaalbare woningen in deze wijk is voor HEEMwonen belangrijk. Het woningontwerp voldoet aan deze wens en is tevens geschikt voor een brede doelgroep, waardoor de buurt aantrekkelijk en toegankelijk blijft voor alle inwoners.