212 huurappartementen Kievitlaan-Oost Capelle a/d IJssel

Verduurzaming van 212 sociale huurappartementen aan de Kievitlaan-Oost in Capelle a/d IJssel.

 

BAM Wonen start in opdracht van woningcorporatie Havensteder met de verduurzaming van 212 sociale huurappartementen in Capelle a/d IJssel. Door de verduurzamingsmaatregelen ervaren de bewoners een hoger wooncomfort en lagere woonlasten.

De werkzaamheden zorgen ervoor dat de bewoners straks in een veilige, comfortabele en duurzame woning wonen. De nadruk ligt op het isoleren van de woningen. Daarnaast wordt het asbest verwijderd, het voegwerk hersteld, het metselwerk gereinigd en de gevels worden voorzien een speciale beschermlaag. Bovendien worden alle houten ramen en voordeuren vervangen en het houtwerk geschilderd.

Een comfortabele leefomgeving wordt gecreëerd door het isolatiemateriaal in de gevels te vernieuwen, hoogwaardige dakisolatie aan te brengen, de kruipruimte en bergingen te isoleren en HR++ glas te plaatsen. Bij een geïsoleerde woning is het belangrijk dat deze goed wordt geventileerd. BAM Wonen plaatst in ieder appartement een nieuw, individueel ventilatiesysteem en ventilatieroosters. De bewoners kunnen tijdens de verduurzaming in de eigen woning blijven wonen.

Met deze ingreep wordt er meer dan 80.000 m3 gas bespaard per jaar en verminderd de co2 uitstoot met 152.640 kg/m3. De woningen zijn zo klaar gestoomd om in de toekomst compleet van gas af te gaan.

Dit is het eerste project dat BAM Wonen als duurzaamheidspartner van Havensteder gaat uitvoeren. Komende jaren werkt BAM Wonen samen met drie andere partijen in opdracht van Havensteder aan het verduurzamen van 3500 woningen in Rotterdam en omgeving.