219 woningen Trichterveld Maastricht

Realisatie van 219 woningen in de wijk Mariaberg en is een mix van koop en huur.

In de wijk Mariaberg in Maastricht ligt Trichterveld. Dit gebied wordt, in opdracht van Woningstichting Maasvallei, geherstructureerd. Deze wijk krijgt 219 woningen en is een mix van koop- en huur. 

Trichterveld is een tuindorp in de stad. In de wijk Mariaberg liggen, omringt door groen, romantische witte huisjes met oranjerode pannendaken. Om de wijk als nieuw te maken worden de woningen stap voor stap vervangen door nieuwe woningen in dezelfde stijl, maar met moderne maatvoering en hedendaags comfort. Dat is wat dit project uniek maakt. De wijk is mooi gesitueerd, ruim van opzet en bevindt zich op korte afstand van onder andere winkelcentrum Brusselsepoort, de historische binnenstad van Maastricht en diverse in- en uitvalswegen. 

Bijzonder is dat er gebouwd wordt in een bestaande wijk. Het totale project wordt in fases uitgevoerd en heeft een doorlooptijd van circa 8 jaar. Momenteel wordt tranche 12 gerealiseerd en zal BAM Wonen in 2020 deze mooie herstructurering afronden middels de realisatie van tranche 13.