22 woningen Heeswijk-Dinther

Ontwikkeling en realisatie van 22 energieneutrale grondgebonden woningen voor Kleine Meierij in de wijk Rodenburg in Heeswijk-Dinther.

Voor woningcorporatie Kleine Meierij ontwikkelde en realiseerde BAM Wonen in het uitbreidingsplan Rodenburg te Heeswijk-Dinther 22 energieneutrale grondgebonden woningen.

Het ontwerp

De woningen hebben een dorpse architectuur te herkennen aan de lage goothoogte in combinatie met de mansardekappen. Met een gebruiksoppervlakte van 70m2 zijn dit ideale woningen voor de sociale huur. 

Duurzaamheid

De woningen zijn energiezuinig en comfortabel uitgevoerd (EPC 0,0) door:

  • Zeer goede isolatie van de buitenschil met een goede luchtdichtheid
  • Mechanisch ventilatie systeem met natuurlijke toevoer via zelfregelende roosters in de gevel
  • HR CV-ketel met laag temperatuursysteem
  • PV panelen op het dak

De bewoner staat centraal

Betrokkenheid van bewoners en de omgeving en heldere communicatie staan centraal bij BAM Wonen. Hiervoor werd een communicatieplan opgesteld. Voor de werving van huurders organiseerde BAM, samen met Kleine Meierij, een inloopmarkt waar informatie over de woning werd verstrekt.

Na toewijzing van de woningen aan de huurders krijgt elke bewoner begeleiding van een persoonlijke woonadviseur. De woonadviseur heeft hen bij alle keuzes geadviseerd en fungeert een vast aanspreekpunt tijdens de gehele bouwperiode.