225 appartementen en 26 grondgebonden woningen Banneplein in Amsterdam

Banneplein is de naam van de nieuwste ontwikkeling in Amsterdam-Noord.

In het verlengde van het Banne Centrum, wordt in het talud van de IJdoornlaan tussen het Parlevinkerpad en Statenjachtstraat aan het Banneplein het nieuwe Banneplein gesitueerd. Banne Binnen CV werkt in samenwerking met het stadsdeel Amsterdam-Noord aan de ontwikkeling en realisatie van studio’s en 225 2-en 3-kamer appartementen (149 koop en 76 huur) en grondgebonden eengezinswoningen (26 stuks). De opzet van de gevarieerde, uit 6 bouwdelen bestaande, ontwikkeling is dat deze door het aanbrengen van groene verbindingen vanaf de IJdoornlaan aansluiting vindt bij de groene parkachtige omgeving van de Banne.

De plint in de gevarieerde woonblokken is enerzijds een voortzetting van de huidige bebouwing van de Kadoelenbreek en het Banne Centrum en anderzijds kent elk van de 6 bouwdelen haar eigen karakteristieke en herkenbare aansprekende identiteit. De verschillende bouwdelen variëren in hoogte (3 tot 8 à 9 bouwlagen) en kennen elk een eigen kenmerkende dak beëindiging in de bovenste bouwlagen.

De zijde aan het Banneplein heeft een zachte uitstraling en is zowel op het zuiden georiënteerd als gelegen aan groene zone welke de Banne grotendeels doorkruist. Vanwege deze ligging zullen aan deze zijde de balkons worden gesitueerd. De noordzijde langs de IJdoornlaan heeft een meer stenige uitstraling. Door de gebouwen in hoogte te laten verspringen ontstaan zichtlijnen en verbindingen vanuit het Banneplein naar de IJdoornlaan.

Voor het parkeren van de auto’s worden de parkeerplaatsen deels aangebracht onder de verschillende bouwdelen (appartementengebouwen) en deels in de openbare ruimte langs de IJdoornlaan en Banneplein. Hierbij wordt optimaal gebruik gemaakt van het bestaande hoogteverschil tussen de IJdoornlaan en Banneplein.

De verkoop is gestart in juli 2017. Voor de kopers zijn er diverse indelingsvarianten uitgewerkt in samenspraak met een interieur architect. Tevens was er de mogelijkheid om voor oplevering de woning compleet af te werken.