24 grondgebonden woningen Zuiderburg in Dordrecht

Zuiderburg is een eigen ontwikkeling van BAM Wonen. In Zuiderburg zijn 24 eengezinswoningen voor de verkoop gerealiseerd.

In het Zuidwesten van Dordrecht, aan de entree van Wielijk zijn 24 ruime, betaalbare woningen gerealiseerd. Veertien woningen van het type Fregat met een prachtige lessenaarskap en 10 woningen van het type Galjoen met een klassiek Zadeldak.

Woningtype Galjoen is voorzien van een zadeldak. De woonoppervlakte van 117m2 maakt woningtype Galjoen tot een ruime eengezinswoning, op een kavel van 114 tot 141 m2. Op de begane grond bevindt zich een ruime entee/hal met toiletruimte, een tuingerichte woonkamer en een open keuken. Op de eerste verdieping bevinden zich drie slaapkamers en een badkamer. De tweede verdieping is vrij in te delen. De achtertuin is ruim en beschikt in sommige gevallen over een houten berging en achterom. Een aantal van de woningen ligt direct aan het water en heeft een vrij uitzicht over de groene woonomgeving en nabijgelegen waterpartij.

Woningtype Fregat, kenmerkend aan dit woningtype is de lessenaarskap die voor verrassend veel ruimte op de tweede verdieping zorgt. Woningtype Fregat heeft een royaal woonoppervlak van 118 mop een kavel van 106 tot 124 m2. Op de begane grond bevindt zich een ruime entree/hal met toiletruimte, een tuingerichte woonkamer en een open keuken. Op de eerste verdieping zijn drie ruime slaapkamers en een badkamer te vinden. Op de tweede verdieping zorgt de lessenaarskap voor voldoende ruimte om een vierde slaapkamer of werk-/ hobbyruimte te realiseren. De achtertuin is ruim en beschikt over een houten berging en achterom.

Zuiderburg is gesitueerd tussen de Zuidendijk en de Karel Doormanweg in Wielwijk te Dordrecht. Zuiderburg is gesitueerd tussen de Zuidendijk en de Karel Doormanweg in Wielwijk in Dordrecht. In de jaren vijftig van de vorige eeuw werd Wielwijk gesticht. De laatste jaren werkt Dordrecht aan de revitalisatie van deze stadse wijk. Wielwijk is uitstekend bereikbaar, biedt voldoende voorzieningen en is een snel opkomende wijk.