24 woningen Joost van Vondelstraat Heerlen

In opdracht van Wonen Zuid realiseert BAM Wonen 24 energiezuinige en levensloopbestendige woningen op de Molenberg in Heerlen.

De nieuwe woningen zijn gerealiseerd op de plek van een 30-tal ‘witte woningen’ en winkels met bovenwoningen in de Joost van Vondelstraat. Deze woningen stonden al een behoorlijke tijd leeg toen de sloop begin 2018 begon. De nieuwe woningen zijn dan ook een welkome en levendige aanvulling in de wijk.

Het project

Het project bestaat uit totaal 24 eengezinswoningen, waarvan 16 tussenwoningen en 8 hoekwoningen. De woningen zijn tevens levensloopbestendig doordat er zich een slaapkamer en badkamer op de begane grond bevinden. Deze woningen zijn dus zeer geschikt voor diverse levensfases.

De woningen

Alle woningen hebben op de begane grond een woonkamer met open keuken, een slaapkamer en badkamer met inloopdouche. Op de verdieping bevinden zich nog twee extra slaapkamers. De inpandige berging ligt aan de voorkant. Aan de achterkant ligt een gezellige patiotuin met veel privacy. De tuin is ook achterom bereikbaar. Parkeren kan op de openbare weg voor de deur. De woningen hebben een fraaie luxe uitstraling door het contrast van de witte gevel met grijze accenten.

Energiezuinig

De woningen zijn energiezuinig gebouwd. Naast de cv-ketel zijn de woningen uitgerust met een warmte terugwin installatie. In de keuken is geen gasaansluiting aanwezig, maar is er een aansluiting voor elektrisch koken voorzien. Op het dak van de woning liggen 10 zonnepanelen waarmee een deel van het elektriciteitsverbruik kan worden opgewekt.
Door aanvullende maatregelen, waaronder het toepassen van 5 extra zonnepanelen per woning, is een EPC van 0,26 gerealiseerd in plaats van EPC 0,4.

Omgeving

De woningen liggen in de Joost van Vondelstraat. Op de grens van de Stuytwijk en de Witte Wijk. Qua uitstraling en ruimtelijkheid van het plan sluiten de nieuwe woningen mooi aan op de Witte Wijk. In de directe nabijheid is een aantal voorzieningen waaronder een supermarkt. Ook het centrum van Heerlen is dichtbij.