24 woningen Skoattereiland in Heerenveen

Op een eiland midden in de wijk Skoatterwâld in Heerenveen zijn 24 kwalitatief hoogstaande en comfortabele koopwoningen gerealiseerd. Water en natuur waren de leidende thema’s bij de inrichting van de wijk die naadloos aansluit op het Friese landschap. Uitgevoerd in de karakteristieke jaren’30 architectuurstijl vormen de woningen op Skoattereiland een uniek stukje Skoatterwâld.

De woningen op Skoattereiland zijn gebouwd in een hofstructuur. De voordeuren van de woningen aan de noord- en zuidzijde zijn gelegen aan de kindvriendelijk ingerichte groenstrook te midden van de woningen. Skoattereiland is via de noordzijde alleen voor bestemmingsverkeer te bereiken en via het bruggetje aan de oostzijde voor voetgangers en fietsers. Hier kunnen kinderen dus veilig buitenspelen. En wie aan Heerenveen denkt, denkt natuurlijk ook aan SC Heerenveen, het Abe Lenstra Stadion en Thialf. Die landmarks bevinden zich allemaal op een steenworp afstand!

Bijzonder aan de woningen is Victor & Wonen. Interieurdesigner Victor Meuwissen, creëerde vijf leefwijzen en vijf woonsferen, genaamd Victor & Wonen. Dankzij de unieke mogelijkheden konden de bewoners van Skoattereiland hun woning zelfs compleet woonklaar laten opleveren of per verdieping naar hun leefwijze laten indelen.