25 woningen Waterfront in Lelystad

Waterfront, onderdeel van deelplan 2, is gelegen in de Warande, een nieuw woongebied van meer dan 3600 woningen in het zuiden van de gemeente Lelystad.

Het gebied ligt naast het natuurreservaat de Oostvaardersplassen en bosgebied Hollandse Hout. Dit nieuwe stadsdeel verbindt letterlijk - door de ligging - de stad aan de natuur. De wijk wordt een groen en waterrijk gebied. Het basislandschap is gevormd door lanen en vaarten en door parkbossen en plassen.

Deelplan 1 van de Warande bestaat uit 350 projectmatige woningen en 300 vrije kavels. Deze woningen zijn inmiddels gerealiseerd of in aanbouw. Waterfront waaronder de bouwvelden 1.2 W2-A, 1.2 W2-B en 1.2 W2-C wordt het centrum van de wijk en bestaat uit ruim 300 woningen voor verschillende doelgroepen.

De 25 woningen zijn afgenomen door particuliere beleggers en zijn allemaal gasloos en hebben een EPC < 0,26.

 Warande lelystad 2

Ontsluiting

De bebouwing zal zich uitbreiden in de richting van Station Lelystad Zuid, een halte die op termijn in gebruik genomen gaat worden. Verder is er een aansluiting met de rijksweg waardoor men binnen 5 minuten op de A6 richting Amsterdam, Almere en Zwolle zit. 

Voorzieningen  

De basisschool, supermarkt en huisartsenpraktijk zijn inmiddels al gerealiseerd en in gebruik. Alle voorzieningen liggen op loopafstand.

Locatie

Cijfers en feiten

Soort bouw
Nieuwbouw
Soort woning
Grondgebonden
Energetisch
Gasloos
Projectkenmerken
BAM Wooncollectie, Conceptuele bouw
Segment
Belegger

Plaats
Lelystad


Opdrachtgever
Particulieren beleggers


Architect
BAM Wooncollectie


Aantal huurwoningen
25


Start werkzaamheden
April 2018


Opleverdatum
November

Deel op social media