26 twee-onder-één-kapwoningen Haarzicht fase 2 in Vleuten

In het in Vleuten gelegen Haarzicht, ontwikkelt AM in fase 2 een aantal twee-onder-één-kapwoningen realiseren. Fase 2 is voornamelijk gesitueerd in De Erven en De Lanen en zijn deelgebieden met een grote gemeenschappelijkheid in de uitstraling van de openbare ruimte. Het gebied heeft een lage woningdichtheid en de openbare ruimte krijgt een landelijk karakter. Het landelijke beeld wordt gerealiseerd door smalle straten zonder trottoir en worden geflankeerd door grasbermen met bomen. Vanaf de straat lopen inritten naar de woningen waar parkeren hoofdzakelijk op eigen terrein plaatsvindt.

De architectuur van De Erven en De Lanen zal zich kenmerken door een landelijke architectuur stijl, refererend naar de woningen in de omgeving. Zo hebben de woningen lage goten en lange dakvlakken en mooie overstekken, houten gevelbekleding en luiken. Het metselwerk is voornamelijk in genuanceerde donkerrode, geel/bruine tinten of wit gekeimd en de houten gevelbekleding en luiken in leigrijs, antraciet, stand groen of wit. De dakbedekking is met antraciete keramische dakpannen en enkele woningen met riet. Omdat het allemaal nul-op-de-meter-woningen zijn, zijn de woningen voorzien van zeer goede isolatie, zonnepanelen en een individuele bodemwarmtepomp.

De Erven
De Erven ligt langs het water aan de Thematerweg. In De Erven komen de vrije kavels en de twee-onder-een-kapwoningen van fase 2. Bij het ontwerp van deze buurt hebben we ons laten inspireren door de naastgelegen boerderijerven, waardoor met de realisatie van deze buurt de bestaande lintbebouwing langs de Thematerweg wordt doorgezet. De gezichtsbepalende nieuwbouwwoningen liggen met de voortuin 15 meter van de straat af. Het water wordt letterlijk overbrugd, wat voor een landelijk welkom zorgt. Uw auto parkeert u veelal op eigen terrein of in de openbare ruimte.

De Lanen
Langs de meanderende straten met veel mooie bomen komen twee-onder-een-kapwoningen, waaronder die van fase 2, vrijstaande woningen en kavels, allemaal met voortuin. In de Lanen woont u chique en ruim en parkeert u uw auto veelal op eigen terrein. De hoofdstructuur van de Lanen heeft onder andere een oriëntatie op het landschap van het Wielrevelt. Het stratenpatroon van de buurt is daarvan een afgeleide in de vorm onder andere van licht gekromde laantjes.

Nieuw wonen in een dorp heeft veel te bieden
Haarzicht is volledig nieuw, maar dat betekent niet dat de bewoners moeten pionieren. Haarzicht is een uitbreiding van het dorp en grenst deels aan de Thematerweg. Wie hier woont, geniet gelijk van alles wat Vleuten te bieden heeft. En dat is best veel voor zo’n klein dorp. Er zijn landelijk bekende winkelketens, lokale ondernemers, scholen, gezondheidszorg en er is een station. Daarbij kunt u in het dorp genieten van goede horeca en zijn er volop recreatie- en sportmogelijkheden. En dan te bedenken dat Leidsche Rijn en Utrecht ook nog praktisch om de hoek liggen.

Vijf verschillende woonbuurten met zijn eigen sfeer, voor elk wat wils
Als Haarzicht straks af is, staan er circa 500 woningen. Ook komt er een school (Kees Valkensteinschool) met kinderopvang. In de gymzaal kan in de avonduren ook gesport worden. Verder heeft Haarzicht geen voorzieningen en dus woont u hier heerlijk rustig. Het nieuwbouwplan is opgebouwd in vijf buurten. De Dorpsrand, het Centrale deel, De Erven, De Lanen en De Parkzoom hebben allemaal een andere woonsfeer door de manier waarop de wegen lopen, de huizen op de kavel staan en ook door de architectuur. Het leuke is dat Haarzicht door deze variatie voor elk wat wils biedt.