26 woningen Thuis aan de Zaan in Zaandam

Thuis aan de Zaan is een ontwikkeling van de Zaanwerf II CV, een samenwerkingsverband tussen Rochdale en BAM Wonen. Het project is direct gelegen aan de Zaan en op een steenworp afstand van het centrum van Zaandam.

Na de sloop van de oude fabriekspanden aan de Bleekersstraat worden hier 26 nieuwbouwwoningen gerealiseerd. Bijzonder aan Thuis aan de Zaan zijn de drie architectuurstijlen die hier zijn toegepast. Voor 19 eengezinswoningen betreft dit de jaren ’30 architectuur, waarmee wordt aangesloten op de bestaande wijk het Vissershop die onlangs geheel vernieuwd is. De 3 woningen aan het haventje zijn kloeke kadewoningen geworden, verwijzend naar het Zaanse industriële verleden met zijn pakhuizen langs de Zaan. Saillant detail is dat de bewoners van deze 3 woningen de mogelijkheid hebben om in het privé-haventje hun bootje aan te leggen. De laatste 4 woningen aan de Bleekersstraat zijn ook geïnspireerd door het verleden van de locatie. Zo was hier vroeger een scheepswerf gevestigd en deze woningen zijn geheel in Zaanse stijl opgetrokken.

In Thuis aan de Zaan zijn voor ieder woningtype de gebruikelijke opties aangeboden. Bij de 19 jaren ’30 woningen was er, omdat dit de Wooncollectie betreft, voor de kopers de keuze om te kiezen voor één van de eigentijdse Woonsferen van Victor&Wonen en zelfs de unieke mogelijkheid om de woning compleet woonklaar te laten opleveren. Om toekomstig bewoners optimaal te begeleiden bij het aankopen en creëren van hun eigen thuis, zijn ze vanaf de aankoopfase tot voorbij de oplevering geïnformeerd en geïnspireerd door hun persoonlijke woonadviseur en via het online platform www.ditismijnthuis.nl.

BAM Wonen bouwt in dit project niet alleen de woningen, maar legt ook het gehele openbare gebied aan. Zo wordt het parkeren netjes uit het zicht op het binnenterrein opgelost. Omdat de kade, die eerst geheel privé was, langs de Zaan openbaar gehouden wordt, profiteren niet alleen de nieuwe bewoners zelf van het unieke uitzicht over de Zaan, maar ook de buurtbewoners.

De sloop van de oude fabriekspanden is in augustus 2017 aangevangen. Begin 2018 was de grond bouwrijp en is er gestart met de bouw van de woningen.