27 + 27 + 52 appartementen Euryza en 18 eengezinswoningen in Zwijndrecht

Op de nieuwbouwlocatie aan de Oude Maas in Zwijndrecht wordt project Euryza in meerdere fases voor de verkoop gerealiseerd.

 

Euryza is de naam van de voormalige Rijstpellerijfabriek (1863 - 2002) aan de Oude Maas in Zwijndrecht, en hiermee ook de naam van het nieuwbouwproject welke in meerdere fases in opdracht van AM door BAM Wonen wordt gerealiseerd.

Fase één bestaat uit twee appartementencomplexen. Complex Rietvink telt dertien appartementen verdeeld over zeven woonlagen, waarbij de bovenste woonlaag een penthouse is van 231 m2. Elk appartement heeft een balkon met uitzicht over de Oude Maas. De meeste parkeerruimte is te vinden onder het gebouw.

Complex Landzigt telt veertien appartementen verdeeld over negen woonlagen. De appartementen hebben een oppervlakte tussen de 194 m2 en 225 m2.  De balkons steken uit ten opzichte van de gevel. De woonkamers met keuken zijn gesitueerd aan de waterzijde van het gebouw. De parkeerruimte is te vinden onder het gebouw.

Het appartementencomplex Rozenburg is de tweede fase in de ontwikkeling van Euryza. Rozenburg omvat 27 appartementen in oppervlakte variërend 95 m2 tot 189 m2, waarvan drie penthouses. Het gebouw heeft, doordat het op de kopse kant van Euryza ligt, uitzicht naar drie zijden. Alle appartementen en penthouses hebben uitzicht op de Oude Maas. Parkeren kan in een half verdiepte parkeergarage onder het gebouw.

De derde fase van Euryza is Eendracht met vijftien eengezinswoningen en drie boven-benedenwoningen.

De vierde fase is High & L’Eau. Gebouw High telt zeventien verdiepingen en heeft 36 appartementen variërend in drie-,  vier- en vijfkamer appartementen met oppervlaktes van 103 tot en met 135 m2. Daarnaast is er op de bovenste laag een penthouse met een oppervlakte van 236 m2. De buitenruimtes zijn georiënteerd op het water en het zonnige zuidoosten. Alle bewoners hebben hiermee een weids en zonnig uitzicht over de Oude Maas.In L’Eau, het tweede deel van het gebouw, komen acht woonlagen met zestien drie- of vierkamerappartementen met oppervlaktes vanaf 100 tot 130 m2. Parkeren kan in de ondergrondse parkeergarage.