27 nieuwbouwwoningen Gladiolenstraat en Calbertsweg in Kerkrade

In opdracht van HEEMWonen realiseert BAM Wonen 27 nieuwbouwwoningen in Kerkrade-West. Het project bestaat uit 24 levensloopbestendige woningen aan de Gladiolenstraat en 3 eensgezinswoningen aan de Calbertsweg in Kerkrade.

Het project

De nieuwbouwwoningen aan de Gladiolenstraat en de Calsbergweg zijn onderdeel van een integrale ontwikkeling van de wijk, welke door HEEMWonen in samenwerking met Stadsregio Parkstad Limburg, Gemeente Kerkrade en Gemeente Limburg wordt vormgegeven. Op de beide locaties zijn in 2014-2016 woningen gesloopt om plaats te maken voor de nieuwe woningen. Het project zorgt voor vernieuwing in de wijk. Het toevoegen van levensloopbestendige woningen zorgt voor een betere mix aan betaalbare huurwoningen, omdat senioren kunnen doorstromen naar een passende woning en hierdoor gezinswoningen beschikbaar komen.

De woningen

In de Gladiolenstraat zijn twee verschillende grondgebonden woningtypen gebouwd. Alle woningen zijn levensloopbestendig, maar verschillen in grootte. Het gebruiksoppervlakte van de twee woningtypen ligt tussen de 88 m² en 116 m². De woningen hebben – naast de standaard voorzieningen – ook een slaapkamer en badkamer op de begane grond. Parkeren vindt plaats op in het openbaar gebied. In de Calsbergweg worden 3 eensgezinswoningen gebouwd met een gebruiksoppervlak van 120m2.

Duurzame woningen

Duurzaamheid is één van de belangrijke thema’s van HEEMwonen en een belangrijk onderdeel van het plan. De nieuwbouwwoningen zijn voorzien van goede isolatie, een warmtepomp en zonnepanelen op het dak. De woningen beschikken gemiddeld over een EPC van 0,23.

Planning

De bouw van de woningen is gestart in juli van 2020. De oplevering van de woningen wordt verwacht in Q2 van 2021.