27 woningen Boompoort Alkmaar

De Boompoort ligt in het meest oostelijk gedeelte van het voormalige havenkwartier Schelphoek aan een aftakking van het Noord-Hollandskanaal en is de 3e fase van het project Schelphoek.

De gunstige ligging aan het water en op loopafstand van het Alkmaarse centrum, is eerder voor veel woningzoekenden reden geweest te kiezen voor Schelphoek, dat daardoor nu al is uitgegroeid tot een levendige binnenstadswijk met moderne stadswoningen en appartementen.

De Boompoort bestaat uit de woningtypen Waterterras, Watertuinen, Binnenhaven en Poorthuis. De moderne eengezinswoningen van Waterterras en Watertuinen beschikken respectievelijk over een vijftien vierkante meter groot terras of tuin aan de Baansingel. Waterterras telt twaalf twee-onder-een-kapwoningen met parkeergelegenheid op eigen terrein en Watertuinen telt zes rijwoningen. De zeven moderne stadswoningen van het type Binnenhaven liggen niet aan het water maar beschikken wel over een ruime tuin. Poorthuis bestaat uit twee hoekwoningen op markante plekken in het plan.