27 woningen 'De Treksteen' in Valkenswaard

De treksteen is deels transformatie en deels nieuwsbouw. In dit project zijn in totaal 27 woningen gerealiseerd. 

In 2014 heeft BAM Wonen een veelzijdig woonpark gerealiseerd ter plaatse van de voormalige Philipsfabriek aan de Geenhovensedreef in Valkenswaard.   

In 1948 is in opdracht van Philips de hal aan de westelijke zijde door de Bataafsche Aannemingsmaatschappij (BAM) gebouwd. De hal werd, na oplevering, gebruikt om trekstenen te maken. Dit zijn diamanten waarin een zeer fijn gaatje geboord werd, waardoor de wolfraamdraad voor gloeilampen getrokken kon worden.

Levendig, veelzijdig, duurzaam en groen. Woonpark Park De Treksteen is een ideale woonlocatie geworden met veel karakter en historie. Zo is bij de ontwikkeling van het markante park de meest westelijke vleugel van de vroegere treksteenfabriek bewaard gebleven. In de indrukwekkende voormalige fabriekshal zijn 10 unieke en eigenzinnige loftwoningen gerealiseerd. Centraal gelegen op het park staan drie vrijstaande woningen. Aan de voorzijde staan twee grootse bungalows met inpandige tuin. Twaalf royale tweekappers vullen de noordoostelijke zijde van dit bijzondere stukje Valkenswaard. 

De Treksteen is een kleine en gezellige woonwijk worden. Met een scala aan sportfaciliteiten in de directe omgeving, de basisscholen De Dorenhagen en De Windroos en scholengemeenschap Were Di op loopafstand. Het gezellige centrum met winkels en terrasjes is binnen enkele minuten bereikbaar. Het openbaar vervoer is dichtbij en er zijn uitvalswegen in de buurt. Kortom de wijk is erg goed bereikbaar.