271 woningen nul-op-de-meter in Heerhugowaard

Verduurzaming van sociale huurwoningen naar comfortabele en energiezuinige NOM-woningen in drie fases als onderdeel van De Stroomversnelling.

In opdracht van woningcorporatie Woonwaard heeft BAM in drie fases 271 nul-op-de-meterwoningen (NOM-woningen) opgeleverd in de Schrijverswijk in Heerhugowaard. De projecten maken deel uit van het landelijke initiatief De Stroomversnelling. De eerste fase met 55 NOM-woningen is opgeleverd in 2014. In 2016 transformeerden we 83 woningen naar nul-op-de-meter en in juli 2017 leverden we 133 NOM-woningen op.

heerhugowaard 3

De Stroomversnelling is een samenwerking tussen bouwers en woningcorporaties om verouderde woningen comfortabel en zeer energiezuinig te maken: nul op de meter (NOM). De installaties in een NOM-woning zorgen ervoor dat er (over het jaar gezien) net zoveel duurzame energie wordt opwekt als dat er normaliter wordt gebruikt. In Heerhugowaard zijn nieuwe kant-en-klare gevels incl. drielaags glas tegen de bestaande gevels geplaatst. Over het bestaande dak ligt een nieuw dak met zonnepanalen en de kruipruimte is geisoleerd. De installaties zijn verpakt in de energiemodule die achter de woning staat. Ook keukens, badkamers en toiletten zijn in Heerhugowaard vernieuwd.

Locatie

Cijfers en feiten

Soort bouw
Bestaande bouw
Soort woning
Grondgebonden
Energetisch
Gasloos, Nul-op-de-meter (NOM)
Projectkenmerken
BAM Wooncollectie, Conceptuele bouw
Segment
Corporatie

Plaats
Heerhugowaard


Opdrachtgever
Woonwaard


Architect
Wenink Holtkamp Architecten


Aantal huurwoningen
271


Start werkzaamheden
November 2016


Opleverdatum
Juli 2017

Deel op social media