28 appartementen 'De Stelling' Kraanbolwerk Zwolle

Het Kraanbolwerk in Zwolle is één van de twaalf voormalige bolwerken die rondom de binnen-stad gelegen zijn. Het stedenbouwkundig plan voor de herstructuring van het gebied kiest voor een duidelijke identiteit, zowel geïnspireerd op de voormalige 19e-eeuwse robuuste industriële sfeer als op het 18e-eeuwse havenkarakter. 

Het ontwerp voor 'De Stelling' is geinspireerd op de fabriek die op deze plek stond. Het gebouw is direct gelegen aan de Thorbeckegracht en vormt het icoon van het totale plan. Het programma bestaat uit ca. 30 ruime appartementen. Het gebouw is ontworpen als een flexibel casco met verschillende verdiepinghoogtes, buitenruimtes en erkers. Hierdoor konden de gebruikers zelf bepalen hoe ruim ze wilden wonen en hoe ze de woningen wilden indelen. Ondanks de grote mate van differentiatie is het qua bouwstructuur een efficiënt plan. 
Samen met de partners uit het engineeringteam is het plan in BIM uitgewerkt. Het gebouw is zeer energiezuinig door de gunstige orientatie op de zon, de toepassing van driedubbel glas en zonnepanelen op het dak. ​