28 woningen Boelse Hof (Grote Boel) Nijmegen

Grote Boel, fantastisch gelegen aan de Oosterhoutse Plas. De slingerende Griftdijk met monumentale boerderijen, het bosrijke Park Waaijenstein en de Oosterhoutse Plas: dat zijn de inspiratiebronnen van Grote Boel, het plan waarin Boelse Hof ligt. Het resultaat: een dorpje met statige villa’s en huizen met fraaie dorpse architectuur. De tuinen zijn ruim, er is veel openbaar groen én Grote Boel ligt aan de Oosterhoutse Plas. Wát een fijn thuis!

boelse 3

Winkels, scholen en sportclubs, alles is er al. Grote Boel sluit direct aan op de bestaande wijken De Elten en de Boomgaard. Ideaal! Alle voorzieningen zijn er al. Er is een Albert Heijn in de buurt, samen met wat andere winkels en horeca. En dan is er natuurlijk De Klif: dé ontmoetingsplek voor de wijk. Hier kun je sporten en een avondje naar het theater. De Klif heeft ook een school, kinderopvang en een bibliotheek. Zelfs voor een aantal zorgvoorzieningen kun je hier terecht. En voor de keren dat je ’big time’ wilt shoppen of uitgaan: met een kwartiertje fietsen zit je in hartje Nijmegen.

Grote Boel: een rijk verleden
Grote Boel heeft een rijke geschiedenis. Het gebied heeft een Middeleeuws landschap met een open groen karakter en een eigen, opvallende structuur die fraai is verwerkt in de landschapsinrichting. Kijk maar eens naar de Griftdijk, de Ressense Wal en de Boelse Hof. De geschiedenis en de cultuurhistorische elementen vormen de inspiratie voor de ontwikkeling van de wijk Grote Boel. De vele historische elementen geven het gebied een unieke structuur en identiteit en bieden mooie aanknopingspunten voor het stedenbouwkundig plan.

Boerderij Groote Boel
Op de grens van Lent, bij de Ressense Wal, lag vroeger een gebouw met de naam De Groote Boel. De naam van de nieuwe woonbuurt is een eerbetoon aan deze oude boerderij. De naam De Boel is afgeleid van het kasteel dat vroeger op de plek stond van de Ressense Wal. Dit historische landgoed werd vermoedelijk omringd door een slotgracht. De funderingen van boerderij De Groote Boel zijn nog zichtbaar. Op deze symbolische plek worden misschien de restanten van de boerderij zichtbaar gemaakt. Een plek met veel groen en een fantastisch uitzicht op de Oosterhoutse Plas.

Locatie

Cijfers en feiten

Soort bouw
Nieuwbouw
Soort woning
Grondgebonden
Projectkenmerken
Conceptuele bouw
Segment
Ontwikkelaar

Plaats
Nijmegen


Opdrachtgever
AM


Architect
Humble Martens Architecten


Constructeur
BAM A&E


Start werkzaamheden
Juni 2016


Opleverdatum
Januari 2017

Deel op social media