29 twee-onder-één-kapwoningen Haarzicht in Vleuten

Deze 29 twee-onder-één-kapwoningen in Haarzicht zijn een vervolg van de woningen van fase 2 en voornamelijk gesitueerd in de buurt De Lanen en een deel De Parkzoom. Deze deelgebieden hebben een verbinding met het Wielrevelt, de archeologische zone en het bosje van Goes. Het gebied heeft een lage woningdichtheid en de openbare ruimte krijgt een landelijk karakter. Het landelijke beeld wordt gerealiseerd door smalle straten zonder trottoir. Deze worden geflankeerd door grasbermen met bomen. Vanaf de straat lopen inritten naar de woningen waar parkeren op eigen terrein plaatsvindt.

De architectuur kenmerkt zich door een landelijke architectuur stijl, refererend naar de woningen in de omgeving. Zo hebben de woningen lage goten en lange dakvlakken en mooie overstekken, houten gevelbekleding en luiken. Het metselwerk is in genuanceerd donkerrood, antraciet of wit (geverfd). De houten gevelbekleding en luiken zijn wit of grafietgrijs wat de woningen een moderne en strakke uitstraling geeft. De dakbedekking bestaat uit antraciet keramische dakpannen en enkele woningen hebben een rieten dak. De woningen zijn zogenaamde nul-op-de-meter-woningen en zijn dus energieneutraal. De woningen zijn voorzien van zeer goede isolatie, zonnepanelen en een individuele bodemwarmtepomp. U bespaart hiermee maandelijks in uw energielasten en u bent klaar voor de toekomst!

De twee-onder-één-kapwoningen bestaan uit drie types: Type Odette heeft verschillende varianten, van semi vrijstaand, een dwarskap of langskap of met een zijuitbouw wat nog meer leefruimte biedt in de woonkamer. Type Oswald heeft door zijn rieten kap, overstekken en luiken de uitstraling van een boerderette. En tenslotte past type Gerlof door zijn puntkap met de verlaagde dakgoten, de luiken en de bijzondere metselwerk details prima in de landelijke sfeer van de omgeving.

Alle woningen hebben een ruime (woon)keuken en living met openslaande deuren naar de tuinen. Op de 1e verdieping zijn er 3 tot 4 slaapkamers, een badkamer en een separaat 2e toilet. Op de ruime 2e verdieping is een standaard aparte technische ruimte voor o.a. opstelplaats voor wasmachine- en droger. Tevens is deze verdieping standaard voorzien van (dak)ramen waardoor deze geschikt is voor 1 of 2 (slaap)kamers. Tenslotte is het afwerkingsniveau hoog met o.a. een Siematic keuken en luxe tegelwerk en sanitair.

De Lanen
Langs de meanderende straten met veel mooie bomen komen twee-onder-een-kapwoningen, waaronder die van fase 2, vrijstaande woningen en kavels, allemaal met voortuin. In de Lanen woont u chique en ruim en parkeert u uw auto veelal op eigen terrein. De hoofdstructuur van de Lanen heeft onder andere een oriëntatie op het landschap van het Wielrevelt. Het stratenpatroon van de buurt is daarvan een afgeleide in de vorm onder andere van licht gekromde laantjes.

De Parkzoom
De Parkzoom ademt de sfeer uit van een villapark. Hier woont u ultiem landelijk. Wat een rust en ruimte! Zeker omdat hier veel vrijstaande woningen komen. Tussen de huizen door kijkt u uit op het bosje van Goes, het Archeologisch park en het Wielrevelt. Uw tuin is natuurlijk uw eigendom, maar door de natuurlijk begrenzing, wordt het onderdeel van het landschap. De school van Haarzicht ligt aan de rand van de Parkzoom en vormt de overgang naar het Centrale Deel.

Nieuw wonen in een dorp heeft veel te bieden
Haarzicht is volledig nieuw, maar dat betekent niet dat de bewoners moeten pionieren. Haarzicht is een uitbreiding van het dorp en grenst deels aan de Thematerweg. Wie hier woont, geniet gelijk van alles wat Vleuten te bieden heeft. En dat is best veel voor zo’n klein dorp. Er zijn landelijk bekende winkelketens, lokale ondernemers, scholen, gezondheidszorg en er is een station. Daarbij kunt u in het dorp genieten van goede horeca en zijn er volop recreatie- en sportmogelijkheden. En dan te bedenken dat Leidsche Rijn en Utrecht ook nog praktisch om de hoek liggen.

Vijf verschillende woonbuurten met zijn eigen sfeer, voor elk wat wils
Als Haarzicht straks af is, staan er circa 500 woningen. Ook komt er een school (Kees Valkensteinschool) met kinderopvang. In de gymzaal kan in de avonduren ook gesport worden. Verder heeft Haarzicht geen voorzieningen en dus woont u hier heerlijk rustig. Het nieuwbouwplan is opgebouwd in vijf buurten. De Dorpsrand, het Centrale deel, De Erven, De Lanen en De Parkzoom hebben allemaal een andere woonsfeer door de manier waarop de wegen lopen, de huizen op de kavel staan en ook door de architectuur. Het leuke is dat Haarzicht door deze variatie voor elk wat wils biedt.