30 woningen Johanna van Meursstraat in Weert

In opdracht van Wonen Limburg hebben wij hier 30 energie neutrale woningen gerealiseerd. Dit betekent dat de bewoners van deze woningen nagenoeg geen kosten betalen voor energie. 

Het ontwerp
Wauben Architects is verantwoordelijk voor het ontwerp van deze woningen. In totaal zijn er 16 levensloopbestendige woningen en 14 gezinswoningen gebouwd. Levensloopbestendig betekent overigens niet alleen ‘wonen voor een oudere doelgroep’. Ook starters en jonge gezinnen kunnen hier een prima thuis vinden. Een bepalend kenmerk van levensloopbestendig is dat er een woon- en slaapgedeelte op de begane grond aanwezig is.

30 woningen weert 2

Duurzaamheid
De energieneutrale woningen die hier gerealiseerd zijn, zijn bestemd voor de sociale verhuur. Nieuwe bewoners betalen in principe niets aan energie, omdat de woningen zo zijn ingericht dat zij grotendeels zelfvoorzienend zijn. Deze nieuwbouw vervangt de typische witte woningen die sinds jaren een bekend straatbeeld vormde aan de rand van het centrum van Weert. 

De 30 energieneutrale woningen zijn gerealiseerd volgens het MIMI concept: Meer isolatie, Minder Installatie. Een optimale isolatie wordt in dit geval bereikt door een optimale kierafdichting en driedubbel glas. De verwarming van de woning wordt voorzien middels een HR cv ketel en behouden door een goede ventilatie. Elektriciteit wordt opgewerkt door zonne-energie (PV Panelen).

Locatie

Cijfers en feiten

Soort bouw
Nieuwbouw
Soort woning
Grondgebonden
Energetisch
Energieneutraal
Projectkenmerken
Maatwerk
Segment
Corporatie

Plaats
Weert


Opdrachtgever
Wonen Limburg


Architect
Wauben Architects


Aantal huurwoningen
30


Start werkzaamheden
Juni 2014


Opleverdatum
Februari 2015

Deel op social media