30 woningen naar nul-op-de-meter in Langeraar

Verduurzaming van jaren-zestig-woningen naar comfortabele en energiezuinige NOM-woningen

In opdracht van Woondiensten Aarwoude verduurzaamt BAM Wonen 30 woningen in Langeraar. De huurwoningen uit de jaren zestig worden in bewoonde staat heel goed geïsoleerd en krijgen nieuwe, zuinige installaties. 

Langeraar 3

Gelijkblijvende woonlasten
De renovatie naar NOM maakt de woningen energieneutraal en gasloos. De woningen worden all-electric door het plaatsen van zonnepanelen, een warmtepomp en warmte-terugwin-installatie. Daarnaast worden de daken, gevels en kruipruimte geïsoleerd en worden de woningen voorzien van nieuwe kunststof kozijnen met triple glas. Deze installaties zorgen dat over een heel jaar de woning net zoveel energie opwekt als een huishouden gemiddeld verbruikt. Hierbij worden gelijkblijvende woonlasten gegarandeerd aan de bewoners.

Overlast beperkt
Door het gekozen concept worden de gevels, daken en de energiemodule geproduceerd in de fabriek en prefab aangeleverd op de bouw. Wat overblijft is de aftimmering en installatiewerk. Hierdoor blijft de overlast voor de bewoners zoveel mogelijk beperkt. Als het toch even te hectisch is, heeft Woondiensten Aarwoude een zogeheten ‘rustwoning’ waar bewoners tijdelijk terecht kunnen.

Locatie

Cijfers en feiten

Soort bouw
Bestaande bouw
Soort woning
Grondgebonden
Energetisch
Nul-op-de-meter (NOM)
Projectkenmerken
Conceptuele bouw
Segment
Corporatie

Plaats
Langeraar


Opdrachtgever
Woondiensten Aarwoude


Aantal huurwoningen
30


Start werkzaamheden
Augustus 2020


Opleverdatum
November 2020

Deel op social media