30 woningen 't Markus Keteer Maastricht

In opdracht van AM realiseert BAM Wonen 30 moderne woningen op de voormalige locatie van de oude Markusschool, in de populaire wijk Malberg te Maastricht.

Het ontwerp
De dertig moderne en energiezuinige woningen die samen 't Markus Keteer vormen kenmerken zich door een strakke, minimalistische stijl en moderne uitstraling naar een ontwerp van Benedict Kraus in samenwerking met vtwonen. Witte gevels, donkere kozijnen en houten shutters zorgen voor een eigentijdse uitstraling.

De woningen
Het project bestaat uit 8 woningen type B modern en 22 woningen type C modern. Toekomstige bewoners hebben de keuze uit diverse indelingsvarianten en uitbreidingsmogelijkheden, waardoor deze woningen geschikt zijn voor een grote diversiteit aan doelgroepen.

Aan de west- en zuidrand van het plan bevinden zich ruime groenstroken met grote bomen en het binnengebied wordt eveneens voorzien van grote bomen en voorzien van open bestrating. Op dit binnengebied is voldoende parkeergelegenheid, waardoor de groene uitstraling van het plan kan worden geborgd. De ruime achtertuinen bieden de toekomstige bewoners voldoende privacy.

markusketeer 1

Homestudios
Kopers ontvangen voor de indeling en afwerking van hun woning een uitnodiging voor een bezoek aan experience center Homestudios. Op basis van hun persoonlijke situatie en wensen maken de kopers een klantreis en complete woonervaring, voordat ze in hun nieuwe woning gaan wonen. Zo helpt Homestudios bewoners van hun huis ook echt een thuis te maken. Homestudios is een samenwerking van BAM en haar vele partners op het gebied van Wonen.

Energiezuinig wonen
Alle woningen in 'Markus Keteer zijn energiezuinig. Ze beschikken over een lucht/water warmtepomp, zonnepanelen en zijn optimaal geisoleerd. De huizen zijn voorzien van vloerverwarming en hebben op de badkamer een elektrische radiator.

Locatie

Cijfers en feiten

Soort bouw
Nieuwbouw
Soort woning
Grondgebonden
Energetisch
Gasloos
Projectkenmerken
BAM Wooncollectie, Conceptuele bouw
Segment
Ontwikkelaar

Plaats
Maastricht


Opdrachtgever
AM


Architect
Benedict Kraus


Aantal huurwoningen
30


Start werkzaamheden
Q1 2021


Opleverdatum
Q4 2021


EPC
0,4

Deel op social media