31 woningen Oranjehof in Elst

Oranjehof is een uniek project dat bestaat uit 19 eengezinswoningen, 12 levensloopbestendige woningen en een vrije kavel. Door op een andere wijze te kijken naar zaken als organisatie, risico’s en bouwconcept konden de woningen voor een zeer scherpe prijs worden aangeboden. Belangrijk daarbij is dat er geen concessies zijn gedaan aan de grootte en de kwaliteit van de woning. De functionaliteit van de woning, het materiaalgebruik en de energieprestatie (vergelijkbaar met energielabel A+) zijn allen van hoog niveau. Dit leidt ertoe dat de huisvestingslasten van deze woningen zeer gunstig uitpakken.

Omgeving

Wonen in Elst betekent wonen op een unieke plek waar bossen en water samengaan. Elst ligt ten zuiden van de Utrechtse Heuvelrug aan de rivier de Nederrijn temidden van bossen, heuvels, uiterwaarden en diverse natuurgebieden van het Utrechts landschap. Elst telt ca. 4.400 inwoners en maakt samen met de kern Achterberg deel uit van de gemeente Rhenen. In alle rust kan men hier genieten van de prachtige omgeving. Dicht bij het water, te midden van veel ruimte en groen, maar toch zijn alle voorzieningen in de buurt.

Karakteristiek en vriendelijk

Oranjehof is een karakteristiek plan met een vriendelijke uitstraling. Het plan wordt uitgevoerd op de voormalige locatie van basisschool Het Visnet. De Margrietstraat en de Christinastraat worden met elkaar verbonden waarbij de nieuwe woningen op een logische wijze zijn ingepast in de bestaande situatie. Daarnaast zijn de architectuur en vormgeving van Oranjehof afgestemd op de bebouwing in de directe omgeving. Vanaf het eerste moment dat Oranjehof gereed is zult u de groene uitstraling van het plan ervaren. Dit komt doordat zoveel mogelijk van het aanwezige groen, waaronder twee beeldbepalende bomen, gespaard blijft. De robuuste eik en de hemelboom zijn zorgvuldig ingepast in het woningbouwplan en zorgen direct voor een groen karakter.