32 woningen Terborchlaan in Alkmaar

Groot onderhoud en energetische verbeteringen aan huurwoningen uit de jaren zestig

32 huurwoningen aan de Schelfhoutlaan, Weissenburchstraat en Terborchlaan in Alkmaar worden verduurzaamd en voorzien van groot onderhoud. De woningen uit de jaren zestig gaan door de werkzaamheden van een onzuinig energielabel D/E naar een zuinig energielabel A. BAM Wonen start begin 2019 met de eerste werkzaamheden en verwacht in het voorjaar van 2019 de werkzaamheden af te ronden.

Verbeterd wooncomfort

Voor bewoners resulteren de werkzaamheden in een comfortabele woning. Bewoners vinden het wooncomfort in de winter, maar ook in de zomer onvoldoende. Door de woningen beter te isoleren en een nieuw CO2-gestuurd ventilatiesysteem te plaatsen, gaat het wooncomfort omhoog en wordt het leefklimaat voor bewoners verbeterd.

Energiezuinig wonen

De gevels, de kruipruimte en het dak worden beter geïsoleerd en de oude dakkapellen worden vervangen door nieuwe geïsoleerde dakkapellen. Het enkel glas wordt vervangen door HR++ glas. Bovendien gaan bewoners door deze maatregelen besparen op hun energierekening doordat zij per woning gemiddeld 700m3 gas besparen per jaar.

Frisse uitstraling

Tijdens de verduurzaming worden ook direct onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd, waardoor de woningen weer een frisse uitstraling krijgen. De kozijnen worden geschilderd, het voegwerk wordt hersteld en de woningen worden voorzien van nieuwe dakpannen, goten en hemelwaterafvoeren. Bovendien zorgen deze maatregelen ervoor dat de woningen weer toekomstbestendig zijn.