35 CPO huurwoningen AREA M Roermond

In opdracht van Woningcorporatie Wonen Zuid heeft BAM Wonen 35 nul-op-de-meter woningen "Area-M" in Roermond voor de sociale huur gerealiseerd.

Het plan

Op het voormalige Campinaterrein aan de Prins Bernardstraat in het Roermondse Veld heeft Wonen Zuid samen met toekomstige huurders en architect 35 bijzondere woningen in de sociale huur ontwikkelt. Het hele plan en de gemeenschappelijke ruimtes zijn ontworpen door een community van toekomstige bewoners samen met de architect. Het plan heeft een strakke architectuur met een industriële touch en grenst aan een gezamenlijke binnentuin dichtbij het centrum van de stad.  

Het project bestaat uit 19 appartementen verdeeld over 2 appartementencomplexen, 6 stadswoningen met eigen achtertuin, 10 basiswoningen met terras aan de voorzijde en een aparte meet and work area.

Duurzaamheid

Wonen Zuid maakt zich al jaren sterk voor een duurzaam woningbezit en kiest daarom bewust voor de bouw van energiezuinige woningen. Daarom zijn de appartementen en basiswoningen voorzien van een lucht-water-warmtepomp en de overige woningen van een bodem-water-warmtepomp. Tevens zijn alle woningen uitgerust met zonnepanelen.

De bewoners centraal

De bewoners vormen samen een betrokken community. In deze community is meedenken en -doen een voorwaarde en delen de huurders daarbij dezelfde basiswaarden: respect naar elkaar, ruimte voor spontane ontmoetingen, aandacht voor een duurzame en groene leefomgeving.