Verduurzaming 360 sociale huurappartementen Gijsinglaan in Rotterdam

Verduurzaaming van 360 woningen aan de Gijsinglaan in de wijk Bospolder Tussendijken in Rotterdam. Met de verduurzamingsmaatregelen zijn de woningen geïsoleerd en aangesloten op het stadsverwarmingsnet van Eneco. De woningen, die in 1959 werden gebouwd, zijn losgekoppeld van het gas en gaan van het huidige energielabel F/G naar het zuinige label A. Door de maatregelen wordt er per jaar circa 125.000 m3 gas bespaard en vermindert de CO2-uitstoot met circa 225.000 kilo. Voor de bewoners resulteert de renovatie in duurzame, comfortabele en veilige woningen met een frisse uitstraling en een hoger wooncomfort.

Gijsinglaan 3

Een comfortabele leefomgeving is gecreëerd door het isolatiemateriaal in de gevels te vernieuwen. De plafonds in de bergingen zijn geïsoleerd en iedere bewoner heeft een nieuwe geïsoleerde voordeur gekregen en draaiende delen inclusief tochtwering. Daarnaast zijn de kunststof kozijnen aan de balkonzijde vervangen en hebben de houten kozijnen aan de galerijzijde nieuw isolerend HR++ glas. Voor een goede ventilatie plaatste BAM Wonen in ieder appartement een nieuw, individueel ventilatiesysteem en ventilatieroosters met CO2 sturing. Sensoren van het ventilatiesysteem meten de hoeveelheid CO2 in de lucht. Het systeem gaat op basis van deze metingen meer of minder ventileren.

Naast de verduurzaming is er onderhoud gepleegd aan het gebouw, waarbij het voegwerk is hersteld, het metselwerk gereinigd en de gevels voorzien van een beschermlaag. Verder zijn het houtwerk en de algemene ruimtes geschilderd. Ook is er nieuwe energiezuinige LED-verlichting aangebracht in de algemene ruimtes en zijn de toegangsdeuren naar de galerijen vervangen.

De woningen zijn nu losgekoppeld van het aardgas. De flats gaan van blokverwarming over naar stadswarmte. De aanwezige geisers en boilers zijn vervangen door een warmte-afleverset, waarmee de stadswarmte wordt verdeeld en warm water wordt gemaakt. 

Locatie

Cijfers en feiten

Soort bouw
Bestaande bouw
Soort woning
Gestapeld
Energetisch
Gasloos
Projectkenmerken
Conceptuele bouw
Segment
Corporatie

Plaats
Rotterdam


Opdrachtgever
Havensteder


Aantal huurwoningen
360


Start werkzaamheden
Q3 2020


Opleverdatum
Q3 2022

Deel op social media