365 woningen Parkcentraal Tilburg

Realisatie van 365 grondgebonden woningen, verdeeld over meerdere fases, in de wijk Dalem in Tilburg.

De 365 woningen zijn een mix van huur- en koopwoningen. De gebiedsontwikkeling biedt ruimte voor 365 nieuwbouwwoningen. Park Centraal in Tilburg wordt, in opdracht van AM en de gemeente Tilburg, aan de rand van Reeshof in Tilburg gerealiseerd. Onderscheidend is het ruim twee hectare grote park dat van noord naar zuid door het hele plangebied loopt. Daardoor liggen alle woningen in de wijk aan of in directe relatie tot het park.

De bouw is gestart aan de zuidkant van het plangebied ter hoogte van de Dalemdreef en de Soerendonklaan. De woningen zijn zowel woningen uit de BAM Wooncollectie als maatwerk woningen en worden in diverse fases gerealiseerd:

Fase 1 - 56 woningen (44 koop en 12 huur)
Fase 2 - 43 woningen (37 koop en 6 huur)
Fase 3 - 55 woningen (33 koop en 12 huur)
Fase 4 – 60 woningen ( 38 koop en 12 huur)
Fase 5 en 6 nog onbekend

Binnen Park Centraal is er veel keus. Er is een breed palet aan woningtypen in uiteenlopende prijscategorieën. Het aanbod bestaat uit rij- en hoekwoningen, semi-bungalows en twee-onder-een-kapwoningen. De meeste woningen zijn in jaren 30-stijl en een enkele in contrasterend modern. Standaard hebben de woningen een EPC van 0,15, maar kopers kunnen met extra koperskeuzen kiezen voor een energieneutrale of nul-op-de-meter woning. De prijzen van de koopwoningen variëren tussen € 216.500,-  en € 378.500,- v.o.n. Meer informatie over het plan en de koopwoningen is te vinden op www.parkcentraal.nl

Er worden in Park Centraal ook woningen gerealiseerd voor de vrije sector huur. Van de 56 woningen in fase 1 en 2 zijn  twaalf woningen bestemd voor de verhuur. Deze woningen zijn verworven door Syntrus Achmea Real Estate & Finance voor het Achmea Dutch Residential Fund. De huur voor deze woningen ligt tussen € 850, en € 980,- per maand. De verhuur start naar verwachting medio 2018.