37 appartementen Pastoor Savelbergstraat Brunssum

In opdracht van Weller realiseert BAM Wonen in de wijk de Parel aan de Pastoor Savelbergstraat in Brunssum 37 appartementen voor de sociale huur. 

Widdershoven Architecten is verantwoordelijk voor het ontwerp. Het gebouw heeft 3 bouwlagen en heeft een eigentijdse architectuur.  De appartementen hebben een gebruikersoppervlakte van circa 85 m² en zijn bestemd voor één of twee persoonshuishoudens. De appartementen beschikken over een woonkamer met open keuken en toegang tot balkon, 2 slaapkamers, badkamer en berging/techniekruimte. Op de begane grond is naast de entree met postkasten, lift en trappenhuis voor iedere appartement een berging en parkeerplaats voorzien evenals een gezamenlijke scootmobielruimte.

De appartementen worden voorzien van mijnwaterenergie. Door Mijnwater wordt in de wijk een kelder met warmtewisselaars geplaatst, van waaruit de woningen van warmte en koeling wordt voorzien. Warm en koudwater uit de ondergrond wordt opgepompt en via de warmtewisselaars overgebracht in het ondergrondse distributienetwerk van Mijnwater dat naar de woningen gaat. De huisaansluiting komt binnen in de zogenoemde technische ruimte.