38 duurzame woningen fase 4 Koningskwartier in Zevenhuizen

In Zevenhuizen zijn 38 gasloze grondgebonden woningen gerealiseerd voor de verkoop. BAM Wonen realiseerde deze woningen als onderdeel van Bouwcombinatie Zuidplaspolder in opdracht van Gebiedsontwikkelingsmaatschappij Zuidplaspolder.

De 38 woningen die in fase 4 zijn gerealiseerd, zijn verdeeld over 24 rijwoningen, acht twee-onder-een-kapwoningen en zes vrijstaande woningen. Alle woningtypes zijn afkomstig uit de BAM Wooncollectie. De woningen zijn uitgevoerd in Oud Hollandse architectuur met een grote variatie in kleurstelling en metselwerk. De woningen hebben een royaal woonoppervlak variërend van 160m2 tot en met 193m2.

zevenhuizen

Alle woningen zijn gasloos gerealiseerd met een EPC van 0. De woningen zijn voorzien van vloerverwarming- en koeling. Daarnaast zijn ze uitgerust met een warmtepomp en zonnepanelen. Koningskwartier fase 4 is gerealiseerd aan de Zuidplasweg/Van Oranje Nassaulaan ten zuidoosten van Zevenhuizen. De locatie ligt centraal tussen Rotterdam, Gouda en Den Haag. Het gebied is ruim opgezet, krijgt een groene uitstraling en is door water omsloten.

Het project bestaat uit diverse fasen die gefaseerd op de markt worden gebracht. Elk fase krijgt een eigen uitstraling. De komende vijftien tot twintig jaar worden in dit gebied rond de 1200 woningen gerealiseerd. 

Locatie

Cijfers en feiten

Soort bouw
Nieuwbouw
Soort woning
Grondgebonden
Energetisch
Gasloos
Projectkenmerken
BAM Wooncollectie, Conceptuele bouw
Segment
Ontwikkelaar

Plaats
Zevenhuizen


Opdrachtgever
Gebiedsontwikkelingsmaatschappij Zuidplaspolder


Architect
Benedict Kraus


Aantal koopwoningen
38


Start werkzaamheden
April 2019


Opleverdatum
Q2 2020

Deel op social media