38 huurwoningen Boezemhuys in Rotterdam

In opdracht van Havensteder ontwikkelt en realiseert BAM Wonen 38 sociale huurwoningen in de wijk Crooswijk in Rotterdam. Het Boezemhuys wordt gerealiseerd in jaren dertig architectuurstijl en omvat een appartementencomplex bestaande uit zes bouwlagen met 32 appartementen met een woonoppervlakte van circa 57 m2 tot 71 m2. De zes eengezinswoningen hebben een woonoppervlakte van circa 90 m2. Deze beschikken over een achtertuin met buitenberging. Dertig appartementen hebben een balkon en een berging binnen. Twee appartementen beschikken over een tuin met een buitenberging. Het Boezemhuys heeft een centrale entreehal met lift- en trappenhuis en twee collectieve fietsenbergingen. Het ontwerp komt van Klunder Architecten uit Rotterdam.

boezemhuys

Op de projectlocatie midden in Crooswijk, op de hoek van de Boezemstraat en de Tamboerstraat naast het Rudolf Steiner College, wordt het nieuwbouwproject gerealiseerd. Op deze locatie stonden vroeger woningen die in 2018 zijn gesloopt. Voor de naam van het project is een prijsvraag uitgeschreven in de lokale kranten. Uit alle inzendingen is de naam Boezemhuys gekozen.

De woningen worden voorzien van stadsverwarming van Eneco. Deze levert in elke woning warmte middels vloerverwarming en warm tapwater in de keuken en badkamer. Op het dak worden vijftig zonnepanelen geplaatst voor de elektriciteitsvoorziening van de algemene ruimtes en de woningen. Daarnaast wordt elke woning voorzien van een warmte terug-win-unit (WTW) voor de ventilatie. Dit zorgt met een gebalanceerde ventilatie in elke woning voor een gezond en comfortabel binnenleefklimaat.

Locatie

Cijfers en feiten

Soort bouw
Nieuwbouw
Soort woning
Gestapeld, Grondgebonden
Energetisch
Gasloos
Projectkenmerken
Maatwerk
Segment
Corporatie

Plaats
Rotterdam


Opdrachtgever
Havensteder


Architect
Klunder Architecten


Grondgebonden woningen
6


Gestapelde woningen 
32


Start bouwdatum
Q2 2021


Opleverdatum
Q3 2022

Deel op social media