39 woningen Le Grand in Bilthoven

In het project Le Grand hebben wij drie verschillende soorten nieuwbouwkoopwoningen gerealiseerd; achttien twee-onder-eenkapwoningen, twaalf herenhuizen en negen rij- en hoekwoningen.

Bilthoven is als villadorp ontstaan in de eerste decennia van de vorige eeuw. De kenmerkende architectuur uit die tijd heeft als inspiratie gediend voor de woningen van Le Grand. PBV Architecten uit Wassenaar is erin geslaagd de karakteristieke stijl te vertalen naar hedendaags wooncomfort: veel ruimte en een hoog afwerkingsniveau. De fraaie details en het gebruik van hoogwaardige materialen geven Le Grand de sfeervolle uitstraling van een traditionele woonwijk uit de jaren dertig.

De woningen hebben een  gebruiksoppervlakte variërend tussen de 143 en 200 m². Alle woningen hebben dezelfde rode gevelsteen en zijn door de toepassing van banden met geglazuurde stenen zeer herkenbaar. Ook de grote dakoverstekken, de keramische dakpannen, de openslaande deuren aan de tuinzijde, de gemetselde schoorstenen en tuinmuren ademen de kwaliteit van Le Grand.

Le Grand heeft de kwalitatieve uitstraling die hoort bij een traditionele woonbuurt: vriendelijk, overzichtelijk en groen. Mooie erfafscheidingen met beukenhagen en gemetselde muurtjes geven de buurt een intieme sfeer. Alleen bestemmingsverkeer rijdt door de straten van Le Grand, waardoor de buurt autoluw is en kinderen er een veilige speelomgeving vinden. Parkeren kan deels op eigen terrein en deels in parkeervakken in het openbare gebied. Op het eigen terrein van de twee-onder-eenkapwoningen is zelfs ruimte voor twee parkeerplaatsen.

Voor de drie verschillende woningtypen van Le Grand zijn, in samenspraak met Bertram Beerbaum, goed doordachte indelingen ontworpen. Daarnaast was er voor de kopers voldoende keuzevrijheid door verschillende indelingsvarianten of persoonlijke keuzes die besproken werden met de personal sales adviseur.