Nieuwbouw 40 woningen Dok & Kaai op historische Müllerpier in Rotterdam

In Rotterdam op de historische Müllerpier, project Dok&Kaai, zijn 31 driekamerappartementen, drie tweelaagse maisonnettes en zes drielaagse eengezinswoningen gerealiseerd. 

Dok & Kaai
Het plan Dok & Kaai bestaat uit 31 driekamerappartementen, drie tweelaagse maisonnettes en zes drielaagse eengezinswoningen. Een deel van de appartementen en de maisonnettes liggen aan de Müllerkade en hebben een fraai uitzicht over de Nieuwe Maas en op de Euromast. Aan de andere zijde liggen eengezinswoningen aan een rustige woonstraat ofwel aan het naastgelegen park. De overige appartementen kijken uit op het middenplein en vanaf de hoger gelegen verdiepingen ook op de Sint-Jobshaven. Alle woningen zijn verkocht. Volgens planning start de oplevering van Dok & Kaai in het derde kwartaal van 2023.

dokenkaai1

Van oud haventerrein naar populair en stoer levendig woon-en werkgebied

De Müllerpier, gelegen tussen de Parkhaven en Sint-Jobshaven, ademt maritieme geschiedenis. De pier is vernoemd naar het bedrijf dat hier van 1908 tot 1970 was gevestigd, Wm. H. Müller & Co's Stuwadoors Mij. N.V., een scheepvaartmaatschappij opgericht door de Duitse industrieel Wilhelm Müller. Het verleden van dit haventerrein is nog altijd voel- en zichtbaar. Vanaf eind jaren ’90 is de Müllerpier getransformeerd naar woongebied. De bouw van Dok & Kaai is één van de sluitstukken om de Müllerpier af te ronden naar een aantrekkelijk woongebied. Een deel van de appartementen en de maisonnettes liggen aan de Müllerkade met uitzicht op de Euromast en de Nieuwe Maas. Aan de andere zijde liggen de eengezinswoningen heerlijk beschut aan een rustige woonstraat en een deel aan het naastgelegen park. Het andere deel van de appartementen kijkt uit op het middenplein en op de hoger gelegen verdiepingen op de Sint-Jobshaven.

Het ontwerp

Het ontwerp van woningen Dok & Kaai is van de hand van KCAP Architects&Planners uit Rotterdam. De architectuur sluit naadloos aan bij de bestaande gebouwen op de Müllerpier. Deze kenmerkt zich door de sculpturale kwaliteit, eenduidige volumes en onafgebroken gevels. Ook het kleurenspectrum van Dok & Kaai - tussen oranjerood en mangaan - zal passen binnen de reeks op de Müllerkade en per gebouw een specifiek karakter krijgen.

Locatie

Cijfers en feiten

Soort bouw
Nieuwbouw
Soort woning
Gestapeld
Projectkenmerken
Maatwerk
Segment
Ontwikkelaar

Plaats
Rotterdam


Opdrachtgever
AM en Blauwhoed


Architect
KCAP


Start bouwdatum
juli 2022


Opleverdatum
Q4-2023


Aantal koopwoningen
40

Deel op social media