41 appartementen De Frederik in Wassenaar

In opdracht van Waaijer Projectrealisatie heeft BAM Wonen 41 exclusieve appartementen voor de verkoop gerealiseerd.

 

Opmerkelijk en koninklijk detail is dat het complex gebouwd is op een terrein dat ooit het landgoed was van Prins Frederik van Oranje-Nassau (1797-1881). Deze Frederik was de broer van Koning Willem II en een gerespecteerd lid van het Koninklijk Huis. Het project verschilt van de traditionele woningbouw door zijn afmetingen, luxueuze ontwerp, 472 zonnecollectoren en energieneutrale energievoorziening en flexibele woningindeling. Ook de verticale bron is opmerkelijk. Hier zijn de voorzieningen voor warmte- en koudeopslag in een bron van 151 meter diep op twee niveaus met een zeer efficiënte technische installatie verbonden. Dit zorgt ervoor dat de verwarming en koeling van cv-water en stromend water energiezuinig verloopt. De zonnepanelen leveren stroom terug aan het energiebedrijf.

Het complex is gebouwd met een kelderbak die onder het hele bouwwerk doorloopt. Deze wordt gebuikt als parkeergarage en voor de technische ruimte die voorbereid is op een gasarme energievoorziening. Het vierkante midden van de kelderbak is afgescheiden en vormt de bodem voor een besloten binnentuin.

Het woningaanbod is divers en varieert van een comfortabel tweekamerappartement van 96 m2 tot een riant vijfkamerappartement van maar liefst 325 m2. Er zijn royale hotelappartementen, gerieflijke tussenappartementen en brede kopappartementen. Alle appartementen beschikken over een royale living met (half)open keuken. Ten minste één schuifpui in het woongedeelte geeft toegang tot een ruim privé-terras. Grote raampartijen zorgen voor veel lichtinval.