43 woningen Princenhage in Breda

Verduurzaming van 43 huurwoningen gedateerd uit de jaren zeventig

43 rijwoningen in de wijk Princenhage in Breda worden verduurzaamd. De huurwoningen uit de jaren zeventig zijn gelegen aan de Kolenbranderstraat, Wijnkopersstraat, Vleeshouwerstraat, Hovenierstraat en Ambachtenlaan. Door onder andere het beter isoleren van de woningen gaan de woningen van een onzuinig energielabel D naar een zuinig energielabel A. Hierdoor gaan de woningen samen gemiddeld 77.175 kg CO2 per jaar besparen; dit staat gelijk aan het jaarlijks verwarmen van ongeveer 26 woningen.

Energetische maatregelen

De besparing wordt gerealiseerd door het aanbrengen van bodemisolatie, spouwmuurisolatie, dakisolatie en HR++ beglazing. Dankzij de plaatsing van zonnepanelen op het dak gaan de woningen een groot deel van hun eigen elektra opwekken. Naast de energiebesparing verbetert het leefklimaat van bewoners, doordat er een nieuw ventilatiesysteem en zelfregulerende ventilatieroosters worden aangebracht.

Een warm nest

De huishoudens uit de Bredase wijk hebben na de werkzaamheden een comfortabele woning en een lage energierekening. Bovendien wordt niet alleen het leefklimaat van bewoners aangepakt, maar ook dat van de gierzwaluw verbeterd. Tijdens de werkzaamheden worden ingebouwde nestkasten geplaatst, waardoor de vogels straks ook een fijn onderkomen hebben.