45 woningen Veemarkt Vlek H in Utrecht

Het project Veemarkt veld H is gelegen op het terrein van de oude Veemarkt in Utrecht, een aantrekkelijke locatie net buiten de stadskern en in directe nabijheid van de rijksweg A27. Het plan bestaat uit 45 grondgebonden huurwoningen voor de vrije huursector en zijn met circa 136m² GBO zeer royaal.

De centraal gelegen velden, die het plateau worden genoemd, moeten het herkenningspunt worden voor de wijk Veemarkt.

Het plan bestaat 45 grondgebonden huurwoningen. Met de ontwikkeling van het Veemarktterrein doelt de Gemeente Utrecht op een aantrekkelijke locatie net buiten de stadskern. De ligging is bijzonder centraal en in directe nabijheid van de rijksweg A2 en A27 en is daarmee goed bereikbaar. Veld H is ontworpen op het centrale gedeelte van het Veemarktterrein, genaamd het plateau. Het plateau is ca. 400mm verhoogd aangelegd t.o.v. de aanliggende bestrating. Dit vormt een belangrijk accent in het ontwerp.

De grondgebonden woningen zijn gekenmerkt door de gekante daklijn. De gevels zijn sculpturaal ontworpen als ware ze in steen uitgehouwen. Er is gebruikt gemaakt van robuuste gevelstenen met een lichte tint. De gevelkozijnen zijn verdekt gedetailleerd. Met de keuze van de materialen en kleuren wordt een verwijzing gemaakt naar het industriële karakter van de veemarkthallen die vroeger op dit terrein hebben gestaan. Door de grote raampartijen en een optimale zon oriëntatie is het in de woningen zeer licht.

De bewoners van de grondgebonden woningen kunnen hun auto kwijt op een afgesloten parkeerterrein. Iedere woning beschikt over een eigen toegewezen parkeerplaats. De woningen zijn met ca. 136m2 GBO zeer royaal. Het plan scoort met een EPC waarde van 0,3 en de toepassing van diverse duurzame voorzieningen energetisch zeer goed. Deze voorzieningen dragen bij aan een gezonder milieu en zorgen voor lagere energielasten voor de bewoners.