46 energiezuinige eengezinswoningen in Parkrijk De Lanen fase 2 in RijswijkBuiten

In fase twee van Parkrijk de Lanen in RijswijjkBuiten zijn 46 eengezinswoningen voor de verkoop gerealiseerd. BAM Wonen heeft de 46 woningen in opdracht van ontwikkelcombinatie Harnaschpolder CV, bestaande uit gebiedsontwikkelaar AM en VolkerWessels Vastgoed, gebouwd.

46 energiezuinige duurzame woningen 

Van de 46 eengezinswoningen zijn 36 woningen in Oudhollandse architectuurstijl gerealiseerd, met een woonoppervlakte van circa 128 m2. De woningen zijn 5.40 meter breed en hebben drie woonlagen met een langs- of dwarskap en beschikken over een berging in de achtertuin en een achterom. Het ontwerp van de woningen is afkomstig van architect Benedict Kraus van BAM Advies & Engineering. Daarnaast zijn er 10 stoere XL laanwoningen gebouwd van 5.70 meter breed met een woonoppervlakte van 138 m2. Alle woningen zijn voorzien van zonnepanelen op het dak en hebben een lucht/water warmtepomp. De woningen hebben rijke gevels in warme kleuren en drie volwaardige woonlagen, het ontwerp van de laanwoningen is afkomstig van Marc Bukman van Steenhuis Bukman Architecten. 

Duurzaam en natuurinclusief 

Het openbaar gebied van RijswijkBuiten wordt duurzaam en natuurinclusief ingericht. Zo wordt in Parkrijk een bovengrondse waterafvoer gerealiseerd waarbij het regenwater bovengronds naar het open water stroomt. De watergangen en openbare groenstroken zorgen voor de tijdelijke wateropvang en vertraagde afvoer naar het nabijgelegen Wilhelminapark.