48 appartementen Vredesplein Blok 11 in Eindhoven

Binnen project Vredesplein 11 in Eindhoven hebben wij onder andere 48 huurappartementen gebouwd.

Project Vredesplein is een breed project, hier hebben wij een twee-laags parkeergarage, het nieuwe hoofdkantoor van onze opdrachtgever woningstichting ’thuis, een gezondheidscentrum en 48 appartementen gebouwd. 

De appartementen worden gekenmerkt door grote dakterassen met een prachtig uitzicht op Eindhoven. In totaal telt het project zeven bouwlagen. Het appartementencomplex wordt duurzaam gekoeld en verwarmd door een WKO (warmte-koude-opslag) installatie.

Bewonerscommunicatie met huurders en omwonenden inzake de voortgang van de bouw heeft plaatsgevonden onder andere via Facebook.

Bijzonder is de twee-laags parkeergarage, door middel van 20 meter in de grond gevormde grondkerende CSM wanden, de prefab betonnen voorzetgevel voorzien van steenstrips. Balkons zijn achteraf aangebracht.

Het complete hoofdkantoor is voorzien van afbouwinrichting en energiezuinige led-verlichting. Luchtdicht gebouw en voldoet aan Qv10. Ook dit gebouw wordt gekoeld en verwarmd door middel van een WKO-installatie.

Bouwsnelheid was 299 werkbare dagen door inzet van hefsteigers in plaats van traditionele steigers en LEAN planning middels concurrent engineering. Tijdens dit project is social return ingezet.

Dit project is mede tot stand gekomen door samenwerking met Buster Bouwcontrol (directievoerder opdrachtgever).