48 portiekwoningen Wardehofplein in Maastricht

Groot onderhoud en energetische maatregelen aan 48 sociale huurwoningen in een portiekflat gelegen aan het Wardehofplein in Maastricht.

BAM wonen heeft in opdracht van Servatius 48 portiekwoningen uit de jaren 70 voorzien van groot onderhoud en energetische verbeteringen. Het gaat om een portiekflat die is gelegen aan het Wardehofplein in Maastricht.

Onderhoud

Tijdens het groot onderhoud heeft BAM Wonen het voegwerk van de buitengevels hersteld, zijn de balkonhekken vervangen en zijn de balkons opnieuw geschilderd en is de entree gemoderniseerd met nieuwe deuren en tegelwerk. Door deze onderhoudswerkzaamheden heeft het complex een nieuwe en frisse uitstraling gekregen. Bovendien is het complex inbraakwerend en brandveilig gemaakt door onder andere het aanbrengen van nieuwe veiligere voordeuren en het plaatsen van rookmelders.

 

Energetische maatregelen

Naast de onderhoudswerkzaamheden zijn de appartementen energetisch verbeterd. De gevels van de woningen zijn geïsoleerd, er is dakisolatie aangebracht en in de begane grond met de bergingen is voorzien van vloerisolatie. Door deze maatregelen hebben de woningen een zuinig energielabel B gekregen.

Voor bewoners betekenen de werkzaamheden een behaaglijk wooncomfort, een veiligere woning en lagere energiekosten. Voorheen waren de woningen slecht geïsoleerd waardoor veel warmte verloren ging. Na de verduurzaming is de isolatiewaarde beter, waardoor bewoners minder hoeven te stoken om hun woning warm en behaaglijk te houden.